Orice gospodina trebuie sa gateasca ceva bun pentru masa de Craciun, iar pe langa cozonac si piftie nimeni nu trebuie sa rateze celebrele sarmale.
Fiecare gospodina are un secret cand vine vorba de preparatele speciale. Se ajunge la rezultate excelente doar dupa multe incercari, iar secretele se pastreaza de obicei in familie, fiind transmise din generatie in generatie.
Monica Anghel are un astfel de secret, legat de sarmale, dar care de acum este la indemana cititorilor CANCAN.ro.
Iata reteta cantaretei, in premiera:
„3 sferturi de carne de vita slaba,1 sfert pulpa de porc, ceapa tocata marunt, cimbru, boabe de piper si piper macinat, sare dupa gust.
Orezul trebuie fiert inainte de a-l amesteca impreuna cu carnea si condimentele.
Cum incepe sa fiarba apa cu orezul, acesta trebuie scursa, iar aceasta operatiune trebuie facuta de 10 ori si abia dupa aceea se amesteca toate ingredientele.
Eu nu pun afumatura sau slaninuta, sunt mai dietetice fara si nici nu ingreuneaza, nici digestia, nici bila. Pofta buna si Craciun fericit alaturi de toti cei dragi!”, le-a transmis Monica tuturor gospodinelor.
D.B.